5 iulie, 1946: La Paris au fost prezentati primii bikini

Pe 5 iulie 1946, designerul francez Louis Reard dezvaluie un costum de baie în doua piese, la piscina Molitor, o piscina populara din Paris.

Costumul de baie, pe care Reard o numeste „bikini”, este inspirata dupa un test atomic, pe care americani il facusera cu exact patru zile inainte, care a avut loc la Atolul Bikini din Oceanul Pacific.

În planificarea debutului noului sau costum de baie, Reard a avut dificultati în a gasi un model, care ar fi vrut sa poarte noul costum, care era un pic cam scandalos pentru acele vremuri.

Asa ca a apelat la Micheline Bernardini, o dansatoare exotica de la Cazinoul din Paris, care nu s-a simtit jenata ca va aparea „aproape goala” în public.

Ca o aluzie la titlurile despre care stia ca costumul sau de baie le-ar genera, el a imprimat un ziarul pe costumul pe care Bernardini la purtat pe 5 iulie la piscina Molitor.

Contrar criticilor vremi, bikini au fost un succes, mai ales printre barbati, iar Bernardini a primit aproximativ 50.000 de scrisori de la fani, care au vazut-o purtand acel costum de baie.