Cupa Mondială de Rugby 2019 va fi transmisă în 8K

Organizatorii Cupei Mondiale de Rugby 2019 din Japonia au anunțat că primul turneu care va avea loc în Asia va stabili noi standarde în ceea ce privește difuzarea unei competiții de rugby: va exista o distribuție record la nivel mondial a evenimentului sportiv, atrăgând noi fani printr-o calitate superioară a transmisiei, care va fi în rezoluție 8K pe piața internă japoneză (prin intermediul radio-difuzorului public NHK) și disponibilă prin down-scaling pentru redistribuție în rezoluție 4K.

Este prima Cupă Mondială de Rugby care va fi transmisă chiar de organizația internațională World Rugby, care a făcut echipă cu International Games Broadcast Services (IGBS). Astfel, Cupa Mondială de Rugby din 2019 va avea cea mai mare audiență din istorie pentru o astfel de competiție, deoarece va fi difuzată pentru peste 800 de milioane de locuințe din 217 teritorii, depășind cele 683 de milioane de locuințe pentru care competiția a fost transmisă în anul 2015.

Organizația World Rugby a confirmat de asemenea că va oferi streaming pentru toate piețele în care nu există acorduri de televizare, ceea ce înseamnă practic că toți fanii de pe planetă vor avea acces la evenimentul de rugby. În plus, se estimează că va exista o audiență uriașă în Japonia pentru meciul de deschidere dintre țara gazdă și Rusia, un meci care ar putea avea un număr record de telespectatori din Japonia, depășind audiența precedentă de 25 de milioane.

Un total de 34 de camere vor acoperi toate unghiurile din semifinale și finală, comparativ cu 28 și 23 de camere utilizate pentru alte categorii de meciuri, în timpul turneului de șase săptămâni. Va fi produs de patru ori mai mult conținut decât în anul 2015 și va fi furnizată o experiență completă în social media. Difuzarea va fi oferită prin feed-uri multiple în mai multe formate, ceea ce înseamnă că televiziunile vor avea posibiltatea să transmită turneul în rezoluție UHD / 4K sau în alte rezoluții mai mici.

Sursa:HD Satelit