Publicat în Prin Burchii

Ședință de CL la primăria Poienarii Burchii (27.01.2020)

Astăzi 27.01.2020, a avut loc o nouă ședința a Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii.

Pe ordinea de zi au fost următoarele proiecte:
1. Aprobarea PV al ședinței ordinare a Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, din dată de 03.12.2019.
2. Aprobarea PV al ședinței extraordinare a Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, din dată de 12.12.2019.
3. Aprobarea PV al ședinței extraordinare a Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, din dată de 21.12.2019.
4. Aprobarea PV al ședinței extraordinare a Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, din dată de 08.01.2020.
5. Proiect de hotărâre privind declararea stării de insolvabilitate a unui debitor, persoană fizică.
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acțiuni și lucrări de interes local, pe anul 2020, ce vor fi executate de către beneficiarii de ajutor social din comună Poienarii Burchii, conform Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificariile și completările ulterioare.
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale pentru dezmembrarea unei suprafețe de teren, aparțînând domeniului privat al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, situate în tarlaua 76, parcelă A375/82, identificată prin nr.cad. 23672.
8. Proiect de hotărâre privind propunerea Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii de acordare a calificativului la evaluarea performanțelor profesionale individuale ale secretarului comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, în anul 2019.
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din comună Poienarii Burchii, județul Prahova, pentru anul școlar 2020-2021.
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea publicării înregistrări ședințelor Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova.
11. Proiect de hotărâre privind modernizarea Căminului Cultural din satul Tătărai, comună Poienarii Burchii.
12. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiți CNI S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiți Proiect pilot – Sala de sport școlară din satul Pioresti, comună Poienarii Burchii, județul Prahova, tarlaua 17, parcelă Cc779, A 780.
13. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședința.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
01. A fost aprobat.
02. A fost aprobat.
03. A fost aprobat.
04. A fost aprobat.
05. Persoana în cauză se numește Osman Adrian (a deținut discoteca din Poienarii Burchii), acumulând datorii de 137.589 de lei, iar în termen de 5 ani în care debitorul urmărit nu are bunuri urmăribile, i se declară starea de insolvabilitate.
– De ce s-a trecut la procedura asta?
Pentru că în fiecare an, Primăria era încărcată cu acest debit, bani care nu puteau fi folosiți la nimic, pentru că nu existau în buget, este doar o datorie care nu va fi plătită niciodată .
06. 4-5 persoane, asistați sociali mai sunt în comună Poienarii Burchii, a fost aprobat.
07. Este vorba de o suprafață de teren, proprietate privată care din greșeală la Cadrastrul General a fost intabulată pe Primărie, iar ea trebuie dezmembrată din domeniul Primărie în domeniu privat deoarece aceea bucată de pământ există în documentul de proprietate al cetățeanului respectiv. – A fost aprobat.
08. A fost aprobat.
09. A fost aprobate.
10. S-a decis prorogarea lui, pentru ca viitorul Consiliu Local să decidă ce se va întâmplă. – A fost respins în unanimitate.
11. A fost aprobat.
12. Este vorba de fosta farmacie din Poienarii Burchii, unde se va construi o sala de sport școlară, care va avea 102 locuri pe scaune. – A fost aprobat.
13. A fost ales si votat, domnul viceprimar Stoica Valentin.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Din ședință:
– Membri PSD și UNPR, nu s-au prezentat la ședința.
– Domnul consilier, Gheorghe Ion nu s-a prezentat la ședința, deși avea două proiecte inițiate de dumnealui.
– Din 13 membri, doi au mandatele încetate: unul prin demisie (Ioniță Vasile) și celălalt (Manea Ștefan Gabriel), prin ordin al prefectului județului Prahova.
– Deși președinte de ședință era, domnul Gheorghe Ion, acesta lipsind astăzi, președinte de ședință a fost propus și ales, viceprimarul Valentin Stoica.