A crescut vânzările de arme de foc în SUA

Potrivit The Los Angeles Times, vânzările de armament au crescut mai ales în statele cu cele mai multe cazuri de contaminare cu noul coronavirus – California, Washington şi New York.

Creşterea este însă notabilă și în alte zone, mai puţin afectate, în care numeroşi americani îşi achiziţionează pentru prima oară arme de foc.

În afară îngrijorarea faţă de creşterea criminalităţii care ar putea decurge din criza sanitară, mulţi americani s-au hotărât să-şi facă cumpărăturile de teamă că Guvernul federal ar putea restrânge vânzarea de arme de foc şi de muniţie din cauza proclamării stării de urgenţă vineri de către Donald Trump.

Presa americană scrie că americanii de origine asiatică ar fi fost primii care au achiziţionat masiv arme de foc, de teama unor represalii rasiste, după apariţia noului coronavirus în China. Acest sentiment de teamă s-ar fi răspândit apoi în întreaga populaţie.

Acum toată lumea vrea arme”, a declarat pentru Los Angeles Times proprietarul unui magazin de armament din California, care şi-a epuizat stocul şi nu se poate reaproviziona la furnizori. ”Nu doar în California, în întreaga ţară se devalizează, ca hârtia igienică”, spune el.

Mişcarea Everytown, care luptă pentru o reglementare a armelor de foc, i-a avertizat pe Twitter pe apărătorii armelor de foc izolaţi împreună cu copiii, în vederea unei diminuări a răspândirii virusului, cu privire la riscul unor accidente. ”Părinţi, fiţi inteligenţi, depozitaţi-vă armele blocate, descărcate şi separat de muniţie”.

Potrivit unui comunicat publicat de site-ul de vânzare de armament Ammo.com, vânzările de muniţie au crescut cu 68% în perioada 23 februarie-4 martie, faţă de cele 11 zile precedente.

Ştiam că instabilitatea politică şi economică au un impact asupra vânzărilor, dar este prima oară când vedem un virus cauzând o asemenea creştere”, a declarat directorul de marketing al site-ului, Alex Horsman.

Clienţii noştri vor să fie pregătiţi şi nu doar cu măşti. Ei vor să ştie că, orice s-ar întâmpla, se vor putea proteja pe ei şi familiile lor”, a explicat el.

Sursa: G4Media.ro