Cursele de Formula 1 amânate, nu si cele virtuale

Cursele virtuale se vor desfășura în locul fiecărui Mare Premiu amânat (inițiativa fiind programată în prezent până în mai), începând din acest weekend cu Marele Premiu Virtual Bahrain, de duminică, 22 martie 2020.

Prima cursă a seriei va avea aliniați virtual la start actualii șoferi de F1, alături de o serie de șoferi celebri care vor fi anunțați din timp. Fiecare șofer se va alătura cursei de la distanță, de la 20:00 (GMT), duminică 22 martie.

Emisia cursei virtuale, care va fi disponibilă pe canalele oficiale de Formula 1 de pe YouTube, Twitch și Facebook, precum și site-ul oficial, va dura 1 oră și 30 de minute, cu o perioadă de calificare.

Având în vedere marea varietate a nivelului de îndemânare a șoferilor, setările jocului vor fi configurate astfel încât să încurajeze cursele competitive și distractive. Vor fi setate performanțe egale ale mașinilor, cu reglaje fixe, daune reduse ale vehiculului și frâne anti-blocare opționale, precum și controlul tracțiunii pentru cei mai puțin familiarizați cu jocul.

“Suntem foarte încântați că vom putea oferi o ușoară alinare sub forma F1 Esports Virtual, în aceste momente imprevizibile, deoarece sperăm să-i distrăm pe fanii care duc dorul competițiilor sportive obișnuite. Aproape fiecare fiecare ligă sportivă importantă din lume este în imposibilitatea de a se desfășura, deci este un moment excelent pentru a evidenția avantajele e-sporturilor”, a comentat Julian Tan, șeful inițiativelor de afaceri digitale și E-sports.

“Suntem încântați să facem parte din noua serie de premii virtuale F1 Esports. Cu evenimente sportive în prezent în așteptare în întreaga lume, este extraordinar faptul că jocul video oficial de F1 poate ajuta la umplerea acestui gol de competiții reale. Va fi ceva plin de acțiune și multă distracție pentru toți cei implicați”, a precizat Frank Sagnier, director executiv la Codemasters.

Sursa: HD Satelit