Ce cumpără unele primării în plină criză

În plină criză economică provocată de epidemia de coronavirus, unii primari din țară continuă procedurile de achiziție directă din banii comunității a unor produse și servicii care nu au nici o legătură cu situația actuală.

  • Comuna Salsig din Maramureș a achiziționat direct lucrări de construcții de clădiri religioase cu 448.000 de lei (circa 92.000 de euro).

Comuna din Maramureș – județ aflat în carantină totală din cauza numărului enorm de cazuri de coronavirus – vrea să construiască o sala multiconfesionala de rugăciune: infrastructura, suprastructura construcției, acoperiș, arhitectura construcției, instalații electrice, amenajarea terenului, organizarea de șantier, finisări interioare. Aria construită a clădirii este de 111,14 mp, înălțimea turnului de la sol este de 13,75 m.

  • Comuna Putineiu din județul Giurgiu a cumpărat servicii de organizare de spectacole. 11 ore de program artistic, 4 capete de afis, foc de artificii, spectacol de lumini laser, scena mare, sonorizare, lumini, prezentator, personal tehnic autorizat.

Contractul comunei giurgiuvene e de 140.000 de lei (aproape 20.000 de euro), potrivit portalului de licitații publice.