Petrolul reușește a treia victorie consecutivă

După ce a câștigat cu 4-0 la Reșița și cu 5-0 pe teren propriu cu Ripensia, Moldovan surprinde și spune că victoria de la Miercurea Ciuc este cea mai frumoasă de până acum.

Ploieștenii s-au impus, cu 2-1 la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, în etapa a 4-a, și au urcat pe podiumul clasamentului, pe locul 3. Mai mult, cu dubla reușită astăzi, Armando Vajushi a devenit golgheterul campionatului, egalându-l la reușite, 4 de fiecare, pe rapidistul Cătălin Hlistei.

Petrolul s-a distanța la două goluri după o jumătate de oră, prin golurile albanezului Vajushi din minutele 3 și 33, însă a trăit periculos pe final, după ce Francisco Juan Bauza (57) a redus din diferență, iar mai apoi ambele echipe au avut câte un eliminat. ”Lupii” au rămas fără Valentin Balint (72), iar ciucanii fără Norbert Janos (74).

”Ce am anticipat înaintea meciului, că vom avea un joc crâncen, s-a adeverit. Puteam face 3-0, le-am spus că e foarte important să închizi meciul. La 3-0 era mult mai ușor. Oricum, e o victorie muncită, trei puncte foarte importantă pentru noi, cu suferință, dar ne-am apărat excelent, cu organizare foarte bună.

Adversarul, chiar dacă a mai presat, nu a mai găsit soluții. Vreau să-mi felicit băieții, mă bucură enorm această victorie. Campionatul e lung și sunt convins că vom mai avea astfel de momente.

E cea mai frumoasă victorie. Astea sunt victorii muncitorești. Când te îmbraci în salopetă și dai drumul în teren la turație maximă. Am întâlnit o echipă agresivă. E una dintre cele mai frumoase victorii. Dacă dau un gol mai mult decât adversarul e la fel ca și cum aș câștiga cu 5-0”, a spus Moldovan.