Din 2 noiembrie, transportul devine gratuit pentru elevi navetiști

De luni, 2 noiembrie vor putea fi eliberate abonamente de transport public gratuit pentru toţi elevii care fac naveta între localităţile judeţului Prahova, anunţul a fost făcut de Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean, care a declarat că operatorii nu vor mai avea nicio scuză pentru a refuza eliberarea abonementelor.

„S-a rezolvat, de la 1 noiembrie se vor elibera abonamentele. Firmele doreau să existe o sumă alocată, când au fost discuţiile cu reprezentanţii operatorilor ei s-au plâns că nu erau bani prevăzuţi în buget. Noi am prevăzut bani în buget. E vorba de 70.000 de lei pe lună, o sumă care nu era greu de acoperit de Consiliul Judeţean.

Noi decontăm jumătate şi cei de la Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar, cealaltă jumătate. Firmele au fost informate că în rectificarea bugetară au fost prinşi banii pentru abonamente, nu văd ce motiv ar mai putea avea acum o firmă să nu elibereze abonamentul, din moment ce ştie că îşi va primi banii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu a mai precizat că părinţii ar trebui să anunţe instituţia dacă refuzurile continuă, la numărul de telefon 0244920.