A fost inaugurat punctul de lucru al Serviciului de Ambulanta Județean la Puchenii Mari

Punctul de lucru este amplasat într-o zonă intens tranzitată și unde personalul medical al Serviciului de Ambulanță Județean aveau de străbătut zeci de kilometri de la Ploiești (cel mai apropiat punct) până la cazurile care le solicitau intervenția.

Prin înființarea acestui punct care va deservi aproximativ 23.000 de locuitori, acțiunile vor fi mai prompte, scutindu-se atât din costuri, cât, mai ales, din timpul pierdut pe drum.

Din păcate, statisticile privind sănătatea ne indică faptul că avem o cazuistică în creștere, generată de factori direcți, cum sunt problemele medicale ale fiecăruia, sau indirecți, cum este cazul accidentelor rutiere, și, de foarte multe ori, diferența între viață și moarte este făcută de momentul intervențiilor cadrelor medicale.

Pentru prahovenii din această zonă, dumneavoastră, personalul medical care veți asigura permanența, sunteți, înainte de toate, un factor moral foarte important pentru că știu că, începând de azi, atunci când ei vor suna la 112 le veți fi aproape mult mai repede. Să sperăm, însă, că aceste apeluri vor fi rare, iar intervențiile dumneavoastră vor fi soldate cu succes.” a declarat Cristian Ionescu, prefect Prahova.