Ședință de CL la primăria Poienarii Burchii

Astazi a avut loc o noua sedinta la primaria Poienarii Burchii, sunt postate mai mult dialoguri, pentru ca, cam asta a fost, am retinut cat am putut si am mai scris pe telefon, transcris acasa. Poate data viitoare mi se va da voie sa filmez sedinta.

Pe ordinea de zi:
1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, pe anul 2020, al comunei Poienarii Burchii, județul Prahova – Inițiatori – dn.Valerică Niculae, dn.Stoian Vasile, dn.Bohîltea Marian, dn.Badea Vasile, dn.Manea Ștefan-Gabriel, consilieri în cadrul Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii
2. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărâri nr.12 privind instituirea taxei speciale de utilizare a drumurilor de interes local și a Regulamentului de aplicare și administrare a acestei taxe la nivelul comunei Poienarii Burchii, județul Prahova, adoptată de Consiliul Local al comunei Poienarii Burchii la dată de 27.02.2015, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii nr.29 din 30.06.2015 – Inițiatori – dn.Valerică Niculae, dn.Stoian Vasile, dn.Bohîltea Marian, dn.Badea Vasile, dn.Manea Ștefan-Gabriel, consilieri în cadrul Consiliului Local al comunei Poienarii Burchii

––––––––––––––––––––––––-
Doamna directoare a fost prezentă la ședință pentru a lămuri situația tabletelor. Domnii consilieri au dezbătut situația și i-au pus câteva întrebări doamnei directoare.
Domnul primar:
Înainte de a începe ședința, Preotul Maxim Alexandru solicită două sume de bani diferite pentru Parohia Poienarii Rali, solicitariile vor fi trecute pe ordine de zi din ședința următoare sau solicitarea, pentru trebuie vedem care din ele este cea valabilă.
Din dispoziția fostului primar, Nedelcu Daniel nr.186 din 29 septembrie 2020 (dacă am înțeles bine), s-a aprobat suma de 2 miliarde de lei pentru achiziționarea de tablete și diverse.
– Eu nu am retras niciun ban din acei 2 miliarde
Doamna directoare:
Imediat va explic ce cheltuieli au fost:
– 108.000 de lei la obiecte de INVENTAR – cheltuiti 111.000 de lei
– 37.000 de lei mii la ALTCEVA – cheltuiti 37.304 de lei
– 5.000 de lei la MATERIALE DE CURATENIE – cheltuiti 5.053 de lei
– 25.000 de lei la INCALZIT – cheltuiti 30.000 de lei
– 45.000 de lei la TELECOMUNICATII – cheltuiti 1499 de lei
La capitolul Posta si Telecomunicatii au fost 45.000 de mii de lei, de ce nu s-au luat tablete pana acum?
– Pe 14 septembrie Inspectoratul Scolar a lansat o solicitare de asociere pentru un parteneriat pentru achizia de tablete conform ordonantei 144.
– Parteneriatul a fost semnat pentru 146 de tablete, urmand sa apara Ghidul Aplicantului pentru a vedea cine este si cine nu eligibil. Ulterior s-au primit banii din dispozitia de primar, incheindu-se un contract cu Telekom pentru 290 de tablete cu cartela la 10 euro fara TVA pe luna pe 2 ani. Insa tabletele oferite nu respectau specificatiile tehnice din Ordonanta 144.
– S-a facut rezilierea contractului urmand ca proiectul sa fie depus de primarie.
– Sunt mai multe proiecte ale ministerului iar pe proiectul Scoala de Acasa, comuna a primit 21 de tablete: 3 – Scoala Poienarii Rali, 12 – Scoala Poienarii Burchii si 6 – Scoala Ologeni.
– Tabletele sunt cu cartela de la Orange.
– Sunt pana in 20 de elevi care nu intra (la nivelul comunei), 2 care nu au curent electric, altii nu vor sa intre.
– Noi suntem obligatii sa respectam orarul de la scoala, l-am modificat putin doar pentru cei de la gradinita si clasa pregatitoare pentru a putea fi sustinute atunci cand sunt parinti acasa
– Eu am facut cerere catre primarie si am spus cate tablete ar fi necesare.
– 145 de elevi sau prescolari au declarat ca au tableta sau laptop, 140 de elevi si prescolari nu au nimic iar 154 utilizeaza telefonul dintre acestia 21 de elevi au primit tableta.
Valerica Niculae:
– Astazi repartizam o suma, in decembrie trebuie sa inchidem treaba cu tabletele.
– Cati copii sunt la nivelul comunei?
Doamna directoare:
– 439 (112 prescolari si 327 de elevi)
Valerica Niculae:
– Si cu cei care nu pot intra sa faca ore?
Doamna directoare:
– Majoritatea intra de pe telefon nu de pe tableta, insa acum telefonul numai este considerat dispozitiv de sustinere a lectiilor online.
Domnul primar:
– Atunci cand faci o achizitie de tablete trebuie sa corespunda cu Ordonanta 144 si altele.
– La ora actuala nu gasesti pe nicaieri, pentru ca totii cei care se ocupa cu vanzarea de tablete au comenzile facute in China iar primul transport care vine, va fi pe 28 februarie.
Ionita Viorel:
– Pe Emag sau altii retaileri?
Domnul primar:
– Caracteristicile lor nu corespund cu…
Doamna secretara:
– Daca vrem sa-ne recuperam bani, trebuie sa asteptam tabletele dar daca Consiliul Local isi permite sa sustina achizitia de tablete…
Gheorghe Ionut:
– Ati achizitionat obiecte de inventar (in special laptopuri) pentru ca profesori sa-si desfasoare activitatea, nu puteam sa-le cumparam si elevilor?
Doamna secretara:
– Proiectul a fost initiat cu o suma … care va intra in contul dvs. sa va ocupati de achizitia de tablete, puteti sa faceti asta sau nu?
Doamna directoare:
– Deci, nu stiu…
Domnul primar:
– Valoarea unei tablete cu internet nu trebuie sa depaseasca 200 de euro.
Doamna secretara:
– Doamna daca primiti acei bani, fara sa mai avem pretentia sa-i recuperam prin Ordonanta, incercati sa…
Doamna directoare:
– Nu stiu cati bani sunt si nu stiu daca gasim atatea tablete
Doamna Meri:
– 115.000 de lei adica 1 miliard 150 de mii
*Imi pare rau ca sedinta nu a fost filmata sa urmariti video discutia.
––––––––––––––––––––––––-
1. A fost aprobat, s-au luat 15.000 de lei de la tablete si 20.000 de lei de la Drumuri.
Domnul primar:
– Am avut 30.000 de lei la pergola de la Poienarii Burchii si 30.000 de lei la Anexa de la Ologeni, ca sa termin lucrarile am nevoie de 10.000 de lei la pergola si 30.000 de lei la Anexa Primariei de la Ologeni.
Marian Bohiltea:
– Pana la urma alocam bani scoli sau …
(era vorba sa se reduca din suma data catre scoala pentru tablete)
Domnul primar:
– Ii alocam scoli.
Daniel Nedelcu:
– Daca stim ca sunt atatea prioritati de ce le incepem pe toate si …
Domnul primar:
– Pentru mine este invatare de minte.
Gheorghe Ionut:
-Pe viitor haideti sa facem lucrurile ca la carte, propunerile le supunem in Consiliul Local si dezbatem daca le realizam sau nu.
Domnul primar:
– De acord.
Doamna Meri:
– Toate bunurile, servicile de la scoala sunt de la noi (primarie). Au cheltuit 6 miliarde pana acum (nu stiu intervalul), au primit cei mai multi bani mereu fata de alte scoli din comuna.
Valerica Nicuale:
– Luam de la tablete 15.000 si ramane 1 miliard. Pe viitor am rugamintea ca orice lucrare sa fie adusa in fata CL pentru a sti si noi despre ce este vorba.
Gheorghe Ionut:
– La serviciul de Deszapezire, ati trecut: inchirierea utilajului 200 de lei/ora, pretul pe tona (nisip+sare) 50 de lei/tona, 150 de lei/ora imprastierea materialului… eu am gasit niste oferte mai mici.
Domnul primar:
– Adu incoace…
2. A fost aprobat.
––––––––––––––––––––––––-
Valerica Niculae:
– Care este stadiul discutiilor dintre MegaConstruct si primaria Poienarii Burchii referitoare la reteaua de gaze Ologeni-Tatarai?
Domnul primar:
– Am facut adrese oficiale si am primit raspuns: in Ologeni si Tatari nu exista procesiune de gaze, proiectul nu corespunde conform normelor in vigoare
Doamna secretara:
– Nici la Rali nu am avut procesiune dar am facut extindere…
Gheorghe Ionut:
– Nu se poate discuta cu comunele Bujoreanca si Peris sa poti continua magistrala?
Daniel Nedelcu:
– Ba da, dar trebuie negatie de la MegaConstruct, ca acolo este DistriGaz.
––––––––––––––––––––––––-
Referitor la cele doua posturi pentru care s-a afisat concurs pe site-ul primariei: muncitori calificati (electrician, etc.) iar referitor la cele 3-4 posturi ocupate (afisate in acel document) acele posturi sunt ocupate de persoane care sunt tranferate din organigrama primarie la acel serviciu de Gospodarire Comunala.