Re-open EU, aplicația mobilă care oferă informații actualizate despre măsurile adoptate pentru combaterea pandemiei și despre condițiile de călătorie

Comisia Europeană a lansat o aplicație mobilă, Re-open EU, care oferă actualizări periodice cu privire la măsurile în materie de sănătate, siguranță și călătorie legate de coronavirus din întreaga Europă, anunță un comunicat de presă al instituției.

Aplicația Re-open EU este disponibilă gratuit pentru telefoanele Android și iOS. Informațiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE, iar datele utilizate provin de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de la statele membre.

Re-open EU este un ghișeu unic care oferă informații cuprinzătoare și actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie în toate statele membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Utilizatorii pot obține cele mai recente informații privind măsurile naționale de carantină, cerințele de testare și aplicațiile mobile de depistare a contacților și de avertizare privind coronavirusul”, precizează comunicatul de presă al Comisiei Europene.